30 Nisan 2012 Pazartesi

beyaz yakaliya acik mektup


bak guzel kardesim,


cok sahane okullarda okumak, takim elbise giymek, luks restoranlarda ticket ile yemek yemek, sirket arabasina binmek senin isci oldugun gercegini degistirmiyor. 


aynali plazalar belki disardan iceriyi gostermiyor diye dusunuyor ve halini bilmiyoruz saniyorsan yaniliyorsun. biliyoruz ki sen de bizler gibi ay sonunu getirememekten sikayetcisin. senin de bankalara kredi, kredi karti borcun var. 





ister cuvalla maas al, ister atom parcala; emegini ortaya koydugun her is seni isci kiliyor guzel kardesim. yakanin rengine beyaz da desen, acik mavi de desen, pembe de desen; hatta abartip altin bile desen iscisin sen canim benim. 


sende klavye varsa onda levye var. sende mouse varsa onda cekic var. ama bu kol gucu-beyin gucu ayrimi da seni isci olmaktan alikoymuyor canimin ici. 




uctur bilerek sevgi sozcukleri kullaniyorum, bizim oralarda genelde tartaklamadan kisa bir zaman once insanlar birbirlerine "guzel kardesim" gibi beraberligi hatirlatici sifatlarla seslenirler (tesekkurler umut sarikaya). 






gel kim oldugunu kabul et. hakkini savun, boyun egme. direnen onurlu insanlarla mucadeleni surdurmen icin 1 mayis'ta haydi alana!


(1 mayis solcusu diyenleri de pesin pesin gozlerinden operim.)

Hiç yorum yok: