16 Haziran 2010 Çarşamba

internet aşçısı istemiyoruz!


"internet aşçısı istemiyoruz!"

tepkiliyiz; çünkü bizler profesyonelleriz. çoğumuz yıllarca bu işi öylesine, sırf yapmak zorunda olduğumuz için yaptık. ne heyecanımızı kattık, ne sevgimizi. neden mi? ne gerek vardı ki? böyle de işler gayet iyi yürüyordu. kimse olması gerekenin ne olduğunu bilmediği için, bir referans noktası bulamadığı için biz "bu böyle" deyip ilerliyorduk yolumuzda.

 


ama bir gün siz çıkıp geldiniz; yepyeni fikirlerinizle, tüm heyecanınızla, yaratıcılığınızla. merak ve ilgi uyandırdınız. hele o fotoğraflarınız! baktıkça ağzımızın suyu aktı adeta. "neden biz de bunları yapmıyoruz?" demek yerine sizleri baltalamayı seçtik.


çoğunuz elinin hamuruyla erkek işine karıştı. peki ya yemek blogu yazan erkeklere ne demeli? onlar da kız tavlamak için yaptılar zaten tüm bunları!



korkuluyuz; çünkü çok popülersiniz. her biriniz en iyi okulları bitirdiniz. en iyi işleri bırakıp mutfağı seçtiniz belki de dünyanın parasını bir kenara attınız. ama biz sizin bu aşkınızı, sevginizi görmedik; görmeyeceğiz. çünkü "toprağımız" değilsiniz. birbirinizle bilgi paylaşımında bulunuyorsunuz. biz gizli gizli izlerdik ustalarımızı, onlardan bir şey öğrenebilmek için. ama o kadar şey yaşadık, yine de ders almadık. bizim yaşadıklarımızı siz de yaşayın istedik bencilce bir egoyla.

geliyorsunuz, görüyoruz. bugün sizi yok saysak da yankınızı duyuyoruz. ününüzü, ilginizi, yeniliklerinizi, bilginizi. biz bildiğimiz yoldayız, aynı tekdüzeliğe sizler yerimizi sarsmadıkça devam edeceğiz. ve sonra da "internet aşçısı istemiyoruz" diyeceğiz.

fotoğraf: nordljus & keiko.

Hiç yorum yok: