26 Aralık 2010 Pazar

yeni bir yila girerken..

''kış başlıyor sevgilim

hoşnutsuzluğumun kışı başlıyor

bir yaz daha geçti hiçbir şey anlamadan

oysa yapacak ne çok şey vardı

ve ne kadar az zaman...''


evet, koskoca 1 yil daha ucup gitti.

2010'dan aklinda ne kaldi diye sorsalar inanin verecek yanitim yok. ilk 6 ayi is aramakla, son 6 ayi da yeni hayatima uyum saglamakla gecti sanirim.

2010'da cok sey degisti aslinda hayatimda. oldukca yogun ve hizli bir yildi benim icin.
haftanin 7 gunu calistim. ama omrumun en eglenceli gunlerimi gecirdim diyebilirim.
cunku bir hayalimi az da olsa gerceklestirdim.

yeni bir ev, yeni bir is. yeni insanlar, yeni arkadaslar, yeni hayatlar..
herhalde birisi gelip bunlari bunlari yasayacaksin dese gulup gecerdim.
oylesine guzel, oylesine surprizlerle doluydu.

madem oyle, hosgeldin 2011 diyelim. dilerim ki 2011 de en az 2010 gibi surprizlerle dolu bir yil olur.

eger bir diger hayalim olan kutuk pasta ya da kurabiye ev yapmazsam bu 2010'un son postu olacak. o nedenle simdiden hepinize iyi seneler.

onemli bir not: kurabiyelerin yapiminda emegi gecen, 2010'un bi diger surprizi irem'e de ozel tesekkurlerimi sunuyorum. iyiki varsin.

vanilyali kurabiye

malzemeler
  • 200 gram seker
  • 2 yumurta
  • 200 gram tereyag
  • 400 gram un
  • 1 adet vanilya aromasi
yapilisi

  1. yumurtalarla sekeri cirpin. ardindan vanilya aromasini ekleyin. (ben dr. oetker kullandim, size de tavsiye ederim)
  2. oda sicakligindaki tereyagini da ekleyin ve cirpmaya devam edin. karisim bu esnada kremsi bir hal almali.
  3. son olarak unu ekleyin. hamuru parmak uclarinizla nazikce yogurun.
  4. buzdolabinda en az 30 dk dinlendirdikten sonra sekil verin.
  5. yaklasik 20 dk 175 C firinda pisirin. rengi altina donunce firindan cikarin.
onemli bir not: kurabiyeler firindan ciktiktan sonra sertlesecektir, unutmayin. bunu goz onunde bulundurarak pisirin.
son olarak da seker hamuru, icing vs. ile susleyin.

afiyet olsun :)

Hiç yorum yok: