26 Kasım 2011 Cumartesi

çikolatalı sufle


şimdi şurada bir sufle olsaydı da hep birlikte yeseydik ne güzel olurdu değil mi? hem de yapımı çok kolay olsaydı, vaktimizi almasaydı. şöyle 10 dakikada pişseydi mesela. yanına da bir top dondurma mı koysaydık? hı hı evet, bence de muhteşem olurdu. o zaman hazırlanın, sufle yapıyoruz :)



yapmaktan en çok zevk aldığım tatlılardan biri de sufle sanırım. hem yapımı kolay, hem de yaptıktan sonra ikram ettiğiniz sevdiklerinizin yüzündeki ifade yaptığınız işin her saniyesine değecek nitelikte. sanırım tüm bunlardan dolayı evimizin en çok istek alan tatlısı bu sıralar sufle. 


çikolatanın mutlulukla doğrudan ilişkisi olduğunu hepimiz biliyoruz. o zaman bir de içinden çikolata akan volkanik bir keki hayal edelim; mmm! 


daha fazla uzatmadan tarife geçelim. şimdiden deneyenlere afiyet olsun :)

çikolatalı sufle

malzemeler
  • 250 gram tereyağı
  • 250 gram bitter çikolata (kuvertür)
  • 5 adet yumurta sarısı
  • 3 adet bütün yumurta
  • 125 gram toz şeker
  • 80 gram un
  • vanilya

yapılışı

  1. tereyağını eritin.
  2. eriyen tereyağını ocaktan alıp üzerine doğranmış çikolataları ekleyin ve tereyağının sıcaklığıyla erimesini sağlayın.
  3. un ve vanilyayı bu karışıma ilave edin. 
  4. ayrı bir kapta yumurta sarıları, bütün yumurtalar ve toz şekeri çırpın. 
  5. yumurtalı karışıma unlu karışımı karıştırarak ilave edin.
  6. daha önceden yağlayıp unladığınız kalıplara karışımı dökün.
  7. 200 C'de yaklaşık 12 dakika pişirin. fırından çıkar çıkmaz dondurma ile servis edin.

14 Kasım 2011 Pazartesi

tatlı bir haber!

evet, işte karşınızda nişan pastalarımız ve kurabiyelerimiz!

şeker hamurundan kurabiye / pasta yapmak gerçekten çok özel. çünkü kişiye özel tasarım olduğundan ve her köşesinde fiziksel bir emek içerdiğinden insanları oldukça mutlu ediyor. sanırım son zamanlarda bu tarz şeylere ilginin artmasının en önemli sebebi de bu. ama benim için bu çalışmanın yeri apayrıydı. çünkü üniversitedeki canım ev arkadaşım için yaptık. 


5 kişilik ekibimizle bir çırpıda yapıverdik. yaparken çok da eğlendik. 80 adet kurabiye, 1 adet show cake ve 100 kişilik dilim pasta hazırladık.


düğünlerde / nişanlarda maket pasta kesildiğini herkesin bildiğini düşünüyordum. ama kime söylediysem şoka uğradı. her düğüne 7 katlı taze pasta yapıldığını ve önünüze sinek kanadı gibi bir dilim geldiğini düşünürsek açıklamam şu olacak: "üzgünüm hanımlar ve beyler, çok iyimsersiniz."


biz yaparken çok keyif aldık. umarız tadanlar da mutlu olmuştur. bir kez de buradan mutluluklar dilemeyi unutmayalım. çok mutlu olun. düğünüydü, bebeğiydi derken beni de unutmayın, kurabiyeler benden :)